Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik beginnen met zoeken naar een bassischool?

Kinderen mogen vanaf een leeftijd van vier jaar naar school. We raden u aan op tijd te beginnen met het zoeken naar een basisschool, zodat u verzekerd bent van een plek die écht bij uw kind past. Is uw kind drie geworden? Dan is het interessant om de OOZ Grote Peuter Dag in de gaten te houden. Op die dag kunt u namelijk meerdere scholen achter elkaar bezoeken.

Wat moet mijn kind zelf kunnen als het naar de basisschool gaat?

Er zijn geen regels over wat uw kind zelfstandig moet kunnen op een bepaalde leeftijd. Elk kind is namelijk uniek. Op een reguliere basisschool kunnen veel kinderen in groep 1 vaak hun eigen jas al aan- en uitdoen, naar de wc, hun eigen tas open en dicht doen en een beker opendraaien. Gaat het bij uw kind nog niet vanzelf? Dan helpt de juf een handje! Is er meer hulp nodig? Geef het aan bij de kennismaking, zodat we met u kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Kost het geld om mijn kind naar school te laten gaan?

U hoeft geen lesgeld te betalen voor een basisschool. In Nederland wordt het basisonderwijs betaald door de overheid. Wel wordt er een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd voor extra activiteiten en een bijdrage voor het schoolreisje.

Welke schoolspullen heeft mijn kind nodig op de basisschool?

Als uw kind voor het eerst naar school gaat heeft de volgende spullen nodig:

  • een afsluitbare drinkbeker en afsluitbaar bakje voor de ochtendpauze;
  • een afsluitbare drinkbeker en een broodtrommel voor de lunchpauze;
  • gymschoenen zonder veters;
  • een tas om deze spullen in mee te nemen.

Wanneer mag mijn kind starten op school?

Als uw kind is ingeschreven op de Toonladder dan mag het vlak voordat hij of zij vier jaar wordt vier dagdelen meedraaien in één van de kleutergroepen. Op deze manier kan uw kind alvast een beetje wennen aan de klas, de juf en het naar schoolgaan. Vanaf de vierde verjaardag van uw kind komt hij of zij iedere dag op school.